Latest News

Thursday 14 May 2015

ISU PATI: Caption Lama Dikitar Semula

 TULISAN DI BAWAH ADALAH/FAKTA/IDEA/PENERANGAN/PENCERAHAN/PENDAPAT/MAKLUM BALAS PENULIS TERHADAP ISU:

(i) Hak Kerakyatan kepada lima lelaki pakistan... Oleh FB Jones Jangkat (screenshot)

DI mana sudah individu ini? Ada sesiapa yang boleh mengesan? Jika boleh, lapor pada pejabat polis terdekat. Kerjasama daripada pemilik facebook ini diperlukan. Tidak pelik bahawa pemilik facebook ini berperanaan sebagai pelindung kepada PATI.

Saban hari di mahkamah, ramai PATI yang didakwa kemudian disumbat ke dalam penjara dan seterusnya diserahkan kepada imigresen untuk diambil tindakan pengusiran.

Sejak 4 Disember 2014, pihak berkuasa memburu, menangkap dan menghantar pulang para PATI yang didakwa pihak tertentu. Namun, setiap operasi paling ramai tertangkap hanya jumlah ratusan bercanggah dengan dengan pihak-pihak tertentu dengan menyatakan bahawa jumlah mereka adalah ribuan. Hampir 6 bulan operasi, jumlah yang tertangkap kurang daripada 5 ribu orang. Apa yang menyedihkan, operasi dilakukan di seluruh negeri tetapi hasil tangkapan hanya sejumlah itu.

Apakah pihak-pihak tertentu melindungi PATI dan sewaktu operasi dijalankan mereka menyembunyikan mereka? Jika benarlah ada PATI di negeri ini seramai 900 ribu, di mana mereka itu? Kerjasama pemilik facebook ini diperlukan untuk mengetahui di mana lokasi para PATI tersebut. Jika gagal, lebih baik diam dan jangan sesuka hati membuat dakwaan fitnah.
  • Facebook Comments
Scroll to Top

Like FB Anti Fitnah Sabah

Informasi terkini Sabah di Facebook