Latest News

Tuesday 5 September 2017

Pemikiran Pembangkang Jelas Sekali Ketinggalan Zaman

 TULISAN DI BAWAH ADALAH/FAKTA/IDEA/PENERANGAN/PENCERAHAN/PENDAPAT/MAKLUM BALAS PENULIS TERHADAP ISU:

(i) KERETAPI PENINGGALAN BRITISH... Oleh FB Page Tulun Sabah (screenshot)

Sesiapa yang pernah naik kereta api laluan Tenom, akan pasti dapat menceritakan kepada Tulun Sabah, bahawa kereta api Sabah bukan macam zaman kuda gigit besi, akan tetapi penumpang sahaja dapat gerbak yang nyaman dan berhawa dingin, akan tetapi juga ada ruang, di mana penumpang boleh memasak atau memanaskan air untuk makan dan minum.


Sungguh malang bagi tulun sabah, kerana belum keluar daripada gua, kerana tidak menyadari bahawa kereta api sabah sudah mengalami perubahan yang amat ketara. Tahu-tahu tulun sabah ini, tidak tahu membezakan mana satu kereta api mana satu gerbak usang.

Tulun Sabah ini, memangpun manusia penipu dan pembohong, kerana dirinyapun dia tipu, apa tah lagi orang lain.

Mereka yang boleh percaya pada seseorang penipu, maka mereka itu juga penipu. 

Kalaulah facebook tahu, bahawa tulun sabah ini bukan nama orang sebenarnya, dan nama penipu, maka tidak mungkin facebook membenarkan untuk mendaftar. Oleh kerana peranti facebook menggunakan pendekatan semua manusia jujur, maka sebarang orang yang mendaftar, maka diluluskan, facebook tidak sedar, bahawa di Malaysia beribu orang menggunakan akaun palsu bagi maksud menipu. Sungguh malang negara ini, mempunyai rakyat penipu, antaranya Tulun Sabah.
  • Facebook Comments
Scroll to Top

Like FB Anti Fitnah Sabah

Informasi terkini Sabah di Facebook